Currently in Gothenburg

50 Shades of Grey rev upp gamla minnen……….

Categories: On my mind.....

29791c8dc9a1da2317b6fd17aba210caJamie Dornan och Dakota Johnson som Christian Grey och Anastasia Steele i 50 Shades of Grey

 

Har fortfarande inte läst 50 Shades of Grey böckerna, men ville ändå se filmen när den fortfarande går på bio, vilket jag gjorde i lördags.

Har hört av de som läst böckerna att man blir lite besviken när man ser filmen, så just därför var det kanske tur att jag inte hade gjort det. Jag tyckte nämligen att den var jättebra! Den var väldigt snyggt filmad, jag tänker främst på nakenscenerna som inte alls kändes så porriga som vissa säger, man blir mer tagen än obekväm. Sen är skådespelarna helt suveräna; att kunna förmedla och beskriva de känslor som ligger bakom huvudpersonerna utan att använda ord – I Love it!

Vad som fick mig att reagera så starkt under filmen, gamla minnen som revs upp var dels saker jag upplevt under min mer vuxna del av livet, som ännu inte känns helt ouppklarade, men också under min tid i Italien.

Inte så att jag någonsin har varit utsatt för sadism, men jag har vid flera tillfällen träffat och umgåtts med män med mycket pengar, snabba bilar…..ja till och med flygplan. Dessutom har ju italienare en förmåga att se riktigt bra ut! Allt detta kan naturligtvis få en 20-25 årig tjej lätt på fall, man blir nyfiken, snygga kläder, kanske ett litet armband över en middag, gärna på en tur till Venedig eller Monaco.

Som sagt jag har aldrig varit utsatt för sadism, men själva budskapet i filmen gick som en kniv i hjärtat, kände igen känslorna som pågick mellan Christian och Ana. Spänningen när man som oerfaren tjej träffar killen som har ALLT! Men ju längre tid man umgås, lär känna varandra inser man att beteenden hos oss människor oftast bygger på en historia, en historia som formar våra liv, känslor och tankar. Precis som Mr. Grey har sin, vilket han ger oss en glimt av, så det är viktigt att aldrig döma någon.

Christian blir ju faktiskt förälskad i Ana, och även detta har jag upplevt; Alberto som till sist ville gifta sig med mig, åkte upp till Göteborg för att överraska, men jag var inte hemma. När giftermålet kom på tal backade jag, och spänningen tog slut. Det som var riktigt tragiskt med Alberto var att han senare körde ihjäl sig med sin Porsche, och hans föräldrar miste ännu en son, hans bror hade dött tidigare av en överdos.

Jag hoppas att det kommer en fortsättning på filmen? 50 Shades of Grey tog tag i mig mer än jag anat och jag tillhör en av de som faktiskt tycker lite synd om Christian Grey, jag vill så gärna se att allt blir bra mellan honom och Ana, att han får gräva i sitt förflutna, göra upp med sin kvinnosyn.

……….eller så går jag helt enkelt och köper böckerna för att få svar 🙂

Anastasia-he-whispers