Currently in Gothenburg

Var jag där? Var jag med? Var jag i nuet?

Categories: Training

Yoga Games 2015-1

 

Var jag där?
– Ja, det var jag, jag talar alltså om Yoga Games – The Nordic Yoga Conference på Svenska Mässan förra helgen. I träningskläder och yogamattan lite nonchalant hängd över axeln….vill ju försöka se ut som man gör det här ofta 😉 …..åkte Peo och jag dit för att förhoppningsvis delta i någon klass.
Eftersom vi inte hade bokat (betalat) i förväg för att delta hoppades vi på en gratis drop-in klass, inte för att vi på något sätt är snåla utan för att vi gjorde detta väldigt spontant, men nu var många attraktiva klasser redan fullbokade.

IMG_3759

Var vi med då?
– Alltså när vi kom dit minglade vi runt på själva Hälsomässan och försökte se ut som vana Yogisar, men ack vad vi bedrog oss.
När vi väl tog oss i kragen och letade upp disken för kommande yoga klasser fanns det en klass som var ledig och passade i tid: ”Bli Magsmart och träna bort ditt Sötsug”

– Wow den låter ju superspännande! Måste vara en bra klass som säkert öppnar upp kroppen och fokuserar kring core/mage. – Den tar vi!

Klockan närmade sig 14:30 och vi rörde oss mot salen för att vara i god tid.
– Jag tänker i alla fall lägga min matta långt bak i salen, sa jag till Peo. – Vill inte synas allt för mycket ifall man har svårt att hänga med. Peo kände detsamma.

Ehhh, vänta nu!
Var det en Yoga klass? Knappast!
Det var naturligtvis en föreläsning, Peo och jag tittar på varandra och småskrattade lite nervöst. – Har vi gått omkring på mässan i 1½ timma för en föreläsning, när vi tänkte skryta med ett annorlunda yoga pass 😀
Man får väl helt enkelt skylla sig själv, var alldeles för ”starstrucked” av eventet i sig att jag helt enkelt missade att läsa ordentligt på lappen.
Men föreläsningen var faktiskt intressant och lärorik, dessutom fick alla deltagare en ”goodie bag” med lite nyttigheter så det kändes ganska okej trots allt.

 

Var jag i nuet?
– Som person älskar jag ju mötet med människor, speciellt människor med annorlunda visioner, som har en vilja till förändring och gå in i sig själva, vilket yoga utövare är väldigt duktiga på.
Idag är inte Yoga så flummigt som man trodde för ett antal år sedan, detta är en träningsform som kommer stort, men själv har jag bara tagit yogaklasser på SATS. Efter den här dagen har jag lovat att fördjupa mig mer, det är ju en fantastisk träningsform som gör dig både fysiskt och mentalt stark, och det passar mig perfekt med tanke på var jag befinner mig själsligen just nu.

Så svaret på sista frågan är naturligtvis JA!
Med tanke på hur inspirerande den här dagen var, måste jag ha varit i nuet 🙂

Namaste!

Yoga Games 2015-6