Currently in Gothenburg

Terazza Aperol…..Milano

Categories: Milano

Milano juni 2015-89

 

Första gången jag drack Aperol var i Verona, september 2010. På torget utanför en bar stod det massor av människor och drack samma orange drink. Först trodde vi att det var ett slutet sällskap som tog sin välkomstdrink, men trogen sin kultur var de ju bara där för sin traditionella ”apertivo”. Och snart fick vi veta att Aperol är en av Italiens mest populära drinkar – I detta fall ”Aperol Spritz”. Hmm…..hur har jag som Italien älskare missat detta?!! Hur som helst, man fyller ett större vinglas med is, därefter Prosecco, Aperol och sist Soda. Prova! Såå gott och såå läckert!

Då, när vi var i Verona fanns inte Aperol på Systembolaget men det gör den nu. Kostar ca. 149:- Smaken är lite bitter och påminner om Campari.

Fast ska du till Milano MÅSTE du dricka din Aperol på Terazza Aperol som ligger mitt på Piazza Duomo, man går in vid hörnet till Galleria Vittorio Emanuele och åker rulltrappan upp till andra våningen. Coolt, trendigt, väldigt italienskt med en blandning av alla typer av människor och åldrar, och på terassen har man en fin utsikt över torget.

Vill man äta mat finns lunch, brunch, middag, eller så bara testa olika Aperol drinkar. På eftermiddagen, när det är aperitivo-time (eller after-work som vi kallar det) serveras det obligatoriskt en tallrik finger food till drinken.

Som sagt:
En tur till Milano kan aldrig bli fel

😉

Milano juni 2015-94

Milano juni 2015-90 Milano juni 2015-91 Milano juni 2015-93 Milano juni 2015-92

På tal om mat och utsikt:

Intill Galleria Vittorio Emanuele ligger också det stora, kända italienska varuhuset La Rinascente, och högst upp finns bl.a  Restaurang Maio med jättegod mat, bra service och än en gång fantastik utsikt över Piazza del Duomo. Också värt ett besök!

Milano juni 2015-97

Milano juni 2015-99
All photos are taken by me.
MILANO, Italy – June 2015

Terazza Aperol
La Rinascente