Currently in Gothenburg

Don’t take the Bus on Manhattan

Categories: Harlem,New York


Vill man ta sig fram snabbt på Manhattan är det tunnelbanan som gäller. Visst, buss kan ju vara mysigt, sitta ner lite sightseeing, men hållplatserna ligger så tätt och det bor många människor i New York, för att inte tala om all trafik. Med andra ord ska man ha gott om tid när man åker buss, och även om jag skulle ha tid, är det frågan om jag har tålamodet!
Som t.ex när jag skulle hämta Alex min son på La Guardia, inrikesflygplatsen. Han skulle hälsa på oss från Atlanta, där han bodde som High School student. Bussen till La Guardia passerar nämligen 125e gatan, inte så långt från där vi bor, så jag tänkte – Perfekt! Tills jag insåg att jag aldrig skulle hinna i tid. Efter ha stannat på varje hållplats, typ var 100e meter, var jag stressad, svettig och super irriterad – Och Alex hade redan hunnit ur terminalen, stod vid taxikön och undrade vart jag hade tagit vägen.
Nej – till och från flygplatser är det taxi som gäller, och ska man ta sig från punkt A-B på Manhattan tar man tunnelbanan, billigt och snabbt!


Translation:
Taking the bus on Manhattan can be really nice – if you have a lot of time and patience! Because the traffic in NYC is huge, and there is a bus stop like every 100 meter, and it stops at every single one! If your purpose is just going from A-B, I absolutely prefer The Metro, it’s fast and it’s cheap!
And talking about the bus or the metro – when I’m traveling to or from the airport, I always take a cab!

 

Rain and Sun?!
The photos are from Harlem 135th on Lenox

Links:
MTA/Metro/Subway/Bus/ NYC
Yellow Cab NYC