Currently in Gothenburg

New Camera Lens – Nikkor 85mm f/1,8

Categories: Photography

Nikkor 85mm-2

 

Åh, vad jag har varit sugen på det här objektivet! Jag fotar ju för det mesta med mitt 50mm, vilket är ett suveränt objektiv för porträtt fotografering och även inomhus eftersom det är så ljusstarkt, men nu har jag funderat över ett 85mm istället…..Det har ju nästan samma effekt som det andra fast man kan stå lite längre ifrån och ändå få den där suddiga bakgrunden (stor bländare) som gör att motivet står ut. Dessutom är detta objektivet vassare ljusmässigt. Ska bli riktigt kul att få visa lite foton tagna med det här…..Kanske ett och annat från Ibiza 😉

 

Finally, I’ve bought a Nikkor 85mm! I’ve been thinking about this for a long time. Most of the time I use my 50mm which is perfect for portrait, but with this one you can stand a little bit further away but still got that blurry background you search for when you want your subject to stand out. Going to Ibiza on Thursday, will be the perfect place for me time to test my new lens.

 

Nikkor 85mm-1 Nikkor 85mm-4Har man en systemkamera ska man absolut skydda sin lins med ett UV-filter. Den här gången har jag investerat i ett med bättre kvalitet; B+W Professional. Detta är ett tyskt företag som tillverkar sina glas med otrolig precision, det är anti reflexbehandlat på båda sidor vilket betyder att det har bättre ljusinsläpp, dessutom minskar vinjetteringen (det blir inga mörka hörnen i bilden) Fattningen är i mässing vilket gör att den sitter fast/fixerad ordentligt på objektivet. Skulle man tappa den är risken mindre att den skadas. Gillar man fotografering är detta väl värda investeringar.

Nikkor 85mm-5 Nikkor 85mm-6 Nikkor 85mm-3Oj, vad det finns mycket att lära! En sak i taget, och att fota i befintligt ljus känns som en bra början.

Jag har köpt mitt objektiv och tillbehören på Scandinavian Photo i Mölndal, en suverän foto butik som också säljer via nätet.