Currently in Gothenburg

Det lönar sig att slåss

Categories: Training

Skytten

Skytten:
Optimistisk, rastlös, entusiastisk, äventyrlig, ärlig, frispråkig, självständig.

 

Alltså nu menar jag ju inte slagsmål på stan. Jag har ju under lång tid känt att jag tappat greppet gällande träning och mat, förmodligen p.g.a. av min livssituation de senaste åren. Har inte riktigt orkat träna och tröstätit lite för mycket på kvällarna.
Men för 6 veckor sen sa jag ”stopp”, nu ska 6 helst 9 kilo bort, och för att äta nyttigt, framför allt dra in på godsaker känns det alltid enklare om man är två. Så jag frågade Peo om han ville hänga på, för även han har skaffat sig två goa handtag på ryggen som väger onödigt mycket 😉

Så i början av mars, för 7 veckor sedan, laddade jag ner ViktVäktarnas app, köpte ett medlemskap på 3 månader. VV värderar ju maten och träningen i points (frukt och grönsaker har 0 points, perfekt!) så det är superenkelt att hålla koll, bara man tar sig tid och har en liten hushållsvåg hemma.

Mitt mål har varit att gå ner ½ kg i veckan, vilket känns rimligt med tanke på att min övervikt är så liten. Det här har också gett mig en rejäl spark i baken att börja träna igen, och det är nu jag ska knyta ihop säcken med temat för detta inlägg; ”Det lönar sig att slåss”

Efter de första tränings veckorna började jag lägga in Body Combat på schemat, förresten vill säga att jag tränar på världens bästa SATS Torpavallen, och det är nu när jag tar dessa klasser som det börjar hända grejer på riktigt: Body Combat är ju en mix av Kickboxning, Karate, Thai Chi och andra kampsporter, så pulsen är på max genom hela passet, dessutom använder man både armar och ben för att slå och sparka…..bara i luften.
Förra veckan när jag vägde mig var alltså målet 71,5 kg, det vill säga jag borde ha gått ner 2,5 kg, startvikten var 74, men vad vägde jag?

69,6!
Hallå eller!! Gissa vem som var lycklig? Min plan funkar och jag äter mig mätt varje dag. Det lönar sig helt klart att träna hårt, och att välja just träning som Body Combat där man dessutom tar ut massor av aggression genom att låtsas fighta känns så oerhört befriande.

Uppercut, jabb, hook – front kick, back kick, side kick
Jag kommer att fortsätta med slag och sparkar till hardcore musik, det funkar ju helt klart mig ♥

Body Combat-1

Min Body Combat outfit:
Nike Cross Bionic shoe
Adidas Sweatpants och linne