Currently in Gothenburg

Breakfast at Tiffany’s

Categories: New York
 

Hur många gånger har man inte sett de klassiska bilderna på Audrey Hepburn från Breakfast at Tiffany’s och sagt till sig själv att; Jag måste se den! Nu är det gjort – men var den så bra som jag hoppades? Nej…….

Audrey spelar Holly som en morgon hoppar ur den typiska gula New York taxin utanför Tiffany’s på 5th Ave. Där står hon med sitt kaffe, croissant och tittar in i skyltfönstret. Sen promenerar hon hem till sin enkla lägenhet, morgonen efter väcks hon av en ny hyresgäst, Paul Varjak, en författare och här börjar filmen kan man säga…..Jättesegt!
Holly är en glamour flicka som gärna rör sig bland societeten, i jakt på en rik man. Filmen är lite tokrolig men också ganska mörk för att vara en ”romantisk komedi”.
Detta är ju en film från 1961 så man får ju ta den för vad den är. Holly (Audrey Hepburn) är ju fantastiskt söt, och med kläder som vi numera känner igen från ”Mad Men” Jag har läst att hennes roll var väldigt jobbig, eftersom hon skulle spela en så utåtriktad kvinna, när hon egentligen var inåtvänd som person. Hur som helst ledde rollen till hennes stora genombrott, och den hon blev mest känd för.
Nu känner jag att ett besök på Tiffany’s är ett måste, nästa gång jag åker till New York. Kanske köper jag mig en kaffe, en croissant och njuter av alla vackra juveler i skyltfönstret.

Känna mig som Audrey Hepburn för en stund!

 


Kanske en liten present från Tiffany & Co nästa gång du besöker New York!
Uteliv kräver skönhetssömn och öronproppar med tofs
Holly och Paul Varjak
 
Audrey Hepburn á la 2012